Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z czerwoną porzeczką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka pszenna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 szczypta
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 opakownaie
śmietana 2 łyż
skórka z cytryny 1 łyż
sól szczypta
porzeczki czerwone 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z czerwoną porzeczką

Porzeczki oczyszczamy i dokładnie płuczemy. Osączamy z nadmiaru wody. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz ze szczyptą soli, cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy skórkę z cytryny. Następnie dodajemy żółtka wymieszane ze śmietaną. Wsypujemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy porzeczki. Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 26.05.2015 09:00
doskonale ciacho
Konczi 26.05.2015 07:38
Wygląda cudnie musi być pycha
olkaaa 26.05.2015 07:23
robię podobny
Krystyna32 26.05.2015 06:06
wygląda pysznie
wwwiolka 25.05.2015 23:17
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak