Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka krupczatka 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana kremówka 1/2 litra
śmietan fix 2 saszetki
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bitą śmietaną

Jajka ubijamy na parze z cukrem, następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na małą prostokątną blachę i pieczemy 20 min. Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy śmietan fix w celu usztywnienia oraz kakao i wykładamy na biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 24.01.2017 16:20
Pyszności;))
agnieszka214 24.01.2017 12:34
pyszny kawałeczek ciasta
gusia1000 24.01.2017 00:10
Po prostu pyszność.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak