Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z bitą śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukier 6 łyżek
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
śmietana kremówka 1/2 litra
śnieżka
galaretka cytrynowa
wierzch
galaretka truskawkowa
brzoskwinie w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z bitą śmietaną

Kroki postępowania

1
BISZKOPT; białka ubijamy na sztywno. Dalej ubijając dodajemy cukier, żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni ok.20 min.
Krok 1 - Biszkopt z bitą śmietaną foto
2
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szklance wody. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1,5 szkl. wody.
Krok 2 - Biszkopt z bitą śmietaną foto
3
Śmietanę ubijamy ze śnieżką oraz tężejącą galaretką cytrynową na sztywno. Wylewamy na upieczony zimny biszkopt. Brzoskwinie odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Odsączone brzoskwinie rozkładamy na bitej śmietanie.
Krok 3 - Biszkopt z bitą śmietaną foto
4
Zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Krok 4 - Biszkopt z bitą śmietaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 11.02.2013 09:32
kocham ciasta z galaretkami
IZABELA29 22.10.2012 09:02
ale warto bo to smaczny deserek
IZABELA29 22.10.2012 09:02
juz dawno takiego ciacha nie robiłam..
ben-ka 21.10.2012 11:16
też bym zjadła takie pyszności bo bardzo lubię bitą śmietanę.
Łukasz15 09.08.2012 21:11
niebo w gębie
misia53 09.08.2012 19:10
no pewnie ,że pychota!
niedozywiona 09.08.2012 19:09
mega owocowe i mega pyszne! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak