Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt Tetalki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
sok z cytryny 1 sztuka
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 2/5 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier kryształ 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt Tetalki

Kroki postępowania

1
żółka oddzielamy od białek. Do białek dodajemy szczypte soli, ubijamy na puszystą pianę Dodajemy cukier. Dalej ubijamy. Następnie dodajemy żółtka ciagle ubijajac. Następnie wymieszane ze sobą dwie mąki, z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym dodajemy do masy. Deliatnie mieszając łączymy ze sobą. Cytrynę rolujemy dłonią, co spowoduje , że sok sie oddzieli , przekrajamy na pół i dodajemy sok z cytryny do ciasta, mieszamy.
Krok 1 - biszkopt Tetalki foto
2
Wylewamy na blachę 35/42 wyłożoną papierem pieczeniowym
Krok 2 - biszkopt Tetalki foto
3
wysmarowaną tłuszczem. Pieczemy w temp 180 stopni.
Krok 3 - biszkopt Tetalki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 30.06.2013 20:54
swietny biszkopt
TEtalicha 09.03.2013 18:54
podana ilośc- 1 łyżeczka
SmacznaPyza 09.03.2013 18:48
ile proszku dodajesz? ja robię w ogóle bez, ale skoro pojawia się w opisie to dobrze byłoby podać ilość
TEtalicha 09.03.2013 18:29
po chwili chyba powinien wyglądać normalnie.. mam nadzieje..
Henryka2 09.03.2013 18:15
Przepis w kawałkach, ale to oczywiście nie Twoja wina a pomysłów Doradcy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak