biszkopt rabarbarowy

biszkopt rabarbarowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopty

    2 szkt
  • rabarbar

    40 dkg
  • cukier

    25 dkg
  • skórka z cytryny

  • budynie waniliowe

    2 szt
  • galaretka agrestowa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczemy 2 biszkopty z 4 jajek. Rabarbar oczyścić i pokroić w kawałki zasypać cukrem i skórką ugotowac w małej ilości wody. Nadmiar wody odcedzić. Budyń przygotować wg przepisu i połączyć z masą ugotować masę rabarbarową gorącą przekładamy biszkopty. Wierzch polewamy galaretką tężejaca

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pietruszka

08.07.2012 12:10
pyszne ciacho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat