Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt orzechowy z jablkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
cukier 15 dag
mąka 3 lyzki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
jabłka 1 kg
galaretka cytrynowa 2 szt
woda 3 (gorąca)
orzechy mielone 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt orzechowy z jablkami

Zoltka utrzec cukrem i goraca woda, dodac make z proszkiem do pieczenia oraz orzechy, dobrze wymieszac, na koncu dodac ubita piane, wymieszac delikatnie, wylozyc do tortownicy , piec ok 40 minut.
Upieczony biszkopt odstawic do wystygniecia. Gdy ostygnie przekroic na dwie czesci.
Jablka obrac i pokroic na male kawalki, Podlac odrobina wody i dusic do miekkosci az jablka zaczna sie rozpadac. Zdjac z gazu i wymieszac gorace z galaretka. Odstawic do wystygniecia. Gdy galaretka zacznie tezec - przelozyc ciasto. Udekorowac dowolnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.09.2013 10:51
bardzo fajne
erym 23.07.2013 21:28
lubie ciasto z galaretka bardzo!
Krystyna32 21.02.2013 16:36
extra
dorotka0000025 12.01.2013 15:16
dziekuje i polecam do wyprobowania
Babeczka 30.12.2012 12:45
mniam:)
kupiska 30.12.2012 12:19
Ładnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak