Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt " Na bogato "

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 7 szt
cukier 1 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 3 łyżki

Masa serowa

ser biały 0,5 kg
margaryna 1 szt
cukier puder 1/3 szklanki

Masa krówkowa

masa krówkowa 1 szt
margaryna 1 szt
pierniczki glazurowane 2 paczki
orzechy włoskie

Porada

Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt " Na bogato "

Kroki postępowania

1
Jajka + cukier ubić razem mikserem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i olej. Biszkopt pieczemy w temp 180 C do " suchego patyczka". Studzimy. Kroimy wzdłuż.
Krok 1 - Biszkopt " Na bogato " foto
2
Do masy krówkowej dodajemy miękką margarynę i ucieramy. W drugim naczyniu ucieramy ser z margaryną i cukrem pudrem.
Krok 2 - Biszkopt " Na bogato " foto
3
Na spód ciasta wykładamy masę krówkową (część zostawiamy ). Następnie układamy warstwę z pierniczków.
Krok 3 - Biszkopt " Na bogato " foto
4
Na pierniki wykładamy masę serową. Na wierzch kładziemy biszkopt.
Krok 4 - Biszkopt " Na bogato " foto
5
Na wierzch ciasta ponownie kładziemy masę krówkową i posypujemy orzechami włoskimi.


Smacznego :)
Krok 5 - Biszkopt " Na bogato " foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 06.01.2015 13:35
takie pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak