Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt malinowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
mąka pszenna 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
maliny świeże do smaku
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
woda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt malinowy

Żóltka i białka jaja oddzielamy od siebie . Białka ubo=ijamy ze szczypta soli ze sobą. POtem dodajemy cukier z żóltkami.Wszystko mieszamy. Mąkę ziemniaczaną, pszenną oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą i dodajemy do naszego ciasta. Mieszamy delikatnie. Dodajemy 2 łyżki wody. Wylewamy na blachę wyłożoną najlepiej papierem do pieczenia. Na wierzch wykładamy maliny.Pieczemy w temp 170-180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 17.02.2013 18:16
o zjadłabym sobie teraz do kawki
dianix 15.09.2012 22:36
extra
dianix 15.09.2012 22:36
extra
Norgiusz 04.09.2012 07:13
swietne ciasto
Agnieszka91 29.08.2012 13:44
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak