Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kokosowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 5
cukier 3/4 szkl
budyń śmietankowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kokos 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kokosowy

Kroki postępowania

1
Do miseczki wsypujemy budyń, proszek do pieczenia oraz kokos.
Krok 1 - Biszkopt kokosowy foto
2
Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Biszkopt kokosowy foto
3
Do miseczki dajemy białka i ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dalej ubijając do białek dodajemy po troszku przygotowanych w miseczce produktów. Jak wszystko mamy dokładnie połączone z białkami to wylewamy na wysmarowaną blaszkę.
Krok 3 - Biszkopt kokosowy foto
4
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok 20 minut.
Krok 4 - Biszkopt kokosowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.11.2013 16:56
takiego jeszcze nie piekłam :)
Ola1young 11.10.2013 14:46
lubię takie lekkie ciasta :)
romanrafal
romanrafal 09.07.2013 17:26
pyszny biszkopcik
olkaaa 19.04.2013 07:32
jeszcze nie robiłam
pajbek 23.01.2013 10:46
Wygląda super, muszę wypróbować:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak