Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kokosowo-makowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 15 dkg
mąka 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kokos 20 dkg
mak 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kokosowo-makowy

Kroki postępowania

2
Do szklanki wsypujemy cukier z cukrem waniliowym i mieszamy
Krok 1 - Biszkopt kokosowo-makowy foto
6
Białka oddzielamy od żółtek
Krok 2 - Biszkopt kokosowo-makowy foto
7
Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia
Krok 3 - Biszkopt kokosowo-makowy foto
8
Do kokosu wsypujemy mak
Krok 4 - Biszkopt kokosowo-makowy foto
9
Dokładnie mieszamy
Krok 5 - Biszkopt kokosowo-makowy foto
10
Blaszkę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą
Krok 6 - Biszkopt kokosowo-makowy foto
11
Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym
Krok 7 - Biszkopt kokosowo-makowy foto
12
Do ubitych białek dodajemy po troszku kokosu z makiem
Krok 8 - Biszkopt kokosowo-makowy foto
13
Wszystko dokładnie ubijamy, aby się połączyło
Krok 9 - Biszkopt kokosowo-makowy foto
14
Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia
Krok 10 - Biszkopt kokosowo-makowy foto
15

Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym do temp. 180 stopni ok 25 minut.

Krok 11 - Biszkopt kokosowo-makowy foto
16
Upieczony biszkopt wyciągamy i odstawiamy, aby ostygnął. Smacznego.
Krok 12 - Biszkopt kokosowo-makowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 30.03.2014 19:02
Świetny pomysł!
patryska76 29.03.2014 18:20
Jak dla mnie idealny ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak