Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
cukier 6 łyżek
jajko 6 sztuk
mąka 6 łyżek
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
śmietana kremowa 30% lub 36% 750 ml
galaretka cytrynowa 2 opakowania
smietana fix 2 opakowania
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy z bitą śmietaną

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać po 1 żółtku i ubijać na mniejszych obrotach miksera. Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao wymieszać a następnie przesiać przez sito i wmieszać łyżką. Całość przełożyć do brytfanny wysmarowanej margaryną i piec w 180 st. przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół. MASA: galaretkę przygotować w pół litra wody, odstawić do stężenia. Następnie, gdy będzie już tężała coraz bardziej, ubić śmietanę, dodać fixy i cukier puder a na koniec dodać tężejącą galaretkę. Przełożyć połówki biszkopta. Wierzch można posypać cukrem pudrem. Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everay 01.12.2013 20:20
piękne:)))
Pietruszka 01.12.2013 20:12
takie ciasta uwielbiam
Aleksandra/Olcia 01.12.2013 19:42
prawie jak w-z' ka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak