Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Biszkopt jasny

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6
mąka pszenna
4 łyżki
mąka ziemniaczana
2 łyżki
cukier kryształ
1 szklanka
proszek do pieczenia
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt jasny

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną i lekko wszystko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec na złoty kolor w temp. 170-180 ok 20-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 31.08.2012 22:06
szybki przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak