Biszkopt jasny

Biszkopt jasny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    6
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • cukier kryształ

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę pszenną zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną i lekko wszystko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec na złoty kolor w temp. 170-180 ok 20-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babajaga1969 31.08.2012 22:06
szybki przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat