Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 0,75 szklanki
mąka ziemniaczana 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 sztuka
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Ubijać na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka. Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać do piany i ruchem kołowym wymieszać łyżką. Wylać na blachę wyłożoną pergaminem. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 07.02.2016 14:50
nie piekłam nigdy bez mąki pszennej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak