Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Kroki postępowania

1
Do miski wbijamy 4 jajka i 1 szklanka cukru. Wszystko ubijamy na kogiel mogiel.
Krok 1 - Biszkopt foto
2
Do przesiewacza dodajemy 1 szklankę mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia . Wszystko dokładnie przesiewamy by ciasto było lekkie. Wszystko dokładnie miksujemy na gładką masę.
Krok 2 - Biszkopt foto
3
Tortownicę średnicy około 28 cm wysmarowujemy masłem , a następnie obsypujemy bułką tartą. Do tortownicy przelewamy masę. Uderzamy dwa razy o blat ciastem by wszystkie bąbelki uciekły. Pieczemy w piekarniku przez 25 minut. Pamiętajmy by ciasto było wilgotne.
Krok 3 - Biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martynkacytrynka 24.10.2016 18:45
Idealny! Koniecznie muszę wypróbować!
Katarzyna/kate1980 17.08.2015 22:30
super przepis
mirosława4 17.08.2015 21:31
jaki wyrośnięty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak