Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Birki schabowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula 2 szt
ząbek czosnku 2 szt
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Owoc jałowca cały Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
olej do smażenia
mąka pszenna 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Birki schabowe

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Pokroić w 1,5 cm plastry, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą pieprzem i przyprawą do mięsa wieprzowego.
Krok 1 - Birki schabowe foto
2
Bitki oprószyć mąką i usmażyć po kilka w większym rondlu na oleju na złotobrązowy kolor. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić pokrojoną w piórka cebulę i czosnek.
Krok 2 - Birki schabowe foto
3
Dodać mięso, zalać ok 1/2l gorącej wody. Dodać resztę przypraw i dusić ok 50 min do miękkości.
Krok 3 - Birki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 29.09.2014 11:39
pyszne mięsko
mysza75 21.09.2014 11:21
jakie pyszne bitki mniam
Wafelek2601 21.09.2014 09:36
bardzo fajne
Wiktoria29 21.09.2014 09:14
lubię takie mięsko
zabcia117 20.09.2014 22:24
Podejrzewam, że bitki. Robię podobne. Polecam :)
Renata9 20.09.2014 21:52
Birki, czy bitki ? Tak, czy siak na pewno były smaczne :-)
dodi 20.09.2014 21:50
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak