Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biodrówka na ostro na kapuście...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biodrówka 1 kg
Papryka ostra mielona Prymat 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 1/4 szklanki
kapusta biała 2 sztuki
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: biodrówka na ostro na kapuście...

biodrówkę z małą kością opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym

obsypać papryką ostrą, kucharkiem, pieprzem ziołowym,czosnkiem granulowanym i schować do lodówki na 2 godziny

na gorącym oleju mocno zrumienić mięso z każdej strony, dolać 1 szklankę wody i dusić do miękkości mięsa co jakiś czas je obracając

gotowe mięso wyjąć, usunąć kość i pokroić na porcje

do tłuszczyku po mięsie wsypać pokrojoną młodą kapustę, zamieszać, dusić na średnim ogniu z 15 minut, wsypać posiekany koperek

porcje biodrówki podać na kapuście np. do młodych ziemniaków.............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak