Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik z młodej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
kiełbasa śląska
cebula biała
koncentrat pomidorowy
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik z młodej kapusty

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka. Lekko solimy i dolewamy szklankę wody. Gotujemy do miękkości
Krok 1 - Bigosik z młodej kapusty foto
2
Cebulę kroimy w talarki, dusimy na patelni
Krok 2 - Bigosik z młodej kapusty foto
3
Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy
Krok 3 - Bigosik z młodej kapusty foto
4
Kiedy kapusta będzie miękka dokładamy do niej podsmażoną kiełbaskę i cebulkę. Całość mieszamy
Krok 4 - Bigosik z młodej kapusty foto
5
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz posiekany koperek.
Smacznego :)
Krok 5 - Bigosik z młodej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 29.08.2014 22:28
Smaczny bigosik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak