"Bigosik" z jabłek.

"Bigosik" z jabłek.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • kiełbasa podwawelska

    50 dag
  • cebula

    2 szt
  • oliwa

    5 łyżek
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Kolendra cała Prymat

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól, pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania "Bigosik" z jabłek.

Do tego „ bigosiku” podchodziłem z pewną dozą nieufności, ale danie okazało się rewelacyjne.
Szybkie, lekkie, ciepłe, oryginalne danie na zimową pogodę.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie .Dodać pastę pomidorową i przesmażyć.
Wędliny pokroić w małe paseczki, dorzucić do cebuli, dodać przyprawy i dusić 10min.
Dodać obrane i starte jabłka, dusić 5 min.
Doprawić do smaku, ale "bigosik" powinien być dosyć pikantny.
Polecam ten lekko chrupiący bigosik.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

KORAL 29.09.2016 08:50
Czyli znany bigosik :)
Smaczna_B 08.10.2013 16:59
przepraszam ,ale bigos z jabłek? nie wiem czy bym zjadła!
ao_12 07.10.2013 20:19
nie jadłam jeszcze takiego bigosu, muszę wkrótce wypróbować :)
iziona 07.10.2013 09:06
O mamo!co za kombinacja smaków :)
Paolcia 07.10.2013 08:26
pyyyyyyszneeee!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat