Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jabłka
1 kg -
kiełbasa podwawelska
50 dag -
cebula
2 szt -
oliwa
5 łyżek -
koncentrat pomidorowy
3 łyżki -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
1 łyżeczka -
Kolendra cała Prymat
1 łyżeczka -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżeczka -
Przyprawa curry orientalna Prymat
0,5 łyżeczki -
sól, pieprz
-
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Szybkie, lekkie, ciepłe, oryginalne danie na zimową pogodę.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie .Dodać pastę pomidorową i przesmażyć.
Wędliny pokroić w małe paseczki, dorzucić do cebuli, dodać przyprawy i dusić 10min.
Dodać obrane i starte jabłka, dusić 5 min.
Doprawić do smaku, ale "bigosik" powinien być dosyć pikantny.
Polecam ten lekko chrupiący bigosik.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się