"Bigosik" z jabłek.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • kiełbasa podwawelska

    50 dag
  • cebula

    2 szt
  • oliwa

    5 łyżek
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Kolendra cała Prymat

    1 łyżeczka
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól, pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do tego „ bigosiku” podchodziłem z pewną dozą nieufności, ale danie okazało się rewelacyjne.
Szybkie, lekkie, ciepłe, oryginalne danie na zimową pogodę.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie .Dodać pastę pomidorową i przesmażyć.
Wędliny pokroić w małe paseczki, dorzucić do cebuli, dodać przyprawy i dusić 10min.
Dodać obrane i starte jabłka, dusić 5 min.
Doprawić do smaku, ale "bigosik" powinien być dosyć pikantny.
Polecam ten lekko chrupiący bigosik.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 29.09.2016 08:50
Czyli znany bigosik :)
Smaczna_B 08.10.2013 16:59
przepraszam ,ale bigos z jabłek? nie wiem czy bym zjadła!
ao_12 07.10.2013 20:19
nie jadłam jeszcze takiego bigosu, muszę wkrótce wypróbować :)
iziona 07.10.2013 09:06
O mamo!co za kombinacja smaków :)
Paolcia 07.10.2013 08:26
pyyyyyyszneeee!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat