Bigosik z dwóch kapust

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • kapusta włoska

    1 kg
  • marchewki

    4
  • łopatki

    60 dag
  • na grilla z czosnek i ziołami

    1
  • pieprz kolorowy

  • białe cebule

    3
  • woda

  • olej

  • keczup

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapusty szatkujemy i gotujemy do miękkości .Odcedzamy na sicie .W wysokim garnku lub rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojona w kostkę cebule.Następnie dodajemy pokrojone w małe kawałki mięso ,łopatkę wsypujemy na grilla z czosnkiem i ziołami ,a po 15 minutach dorzucamy pokrojoną w plasterki marchew. Dusimy razem od czasu do czasu podlewajac wodą .Gdy mięso i marchew będą miękkie dodajemy odcedzone kapusty.Mieszamy razem ,dodajemy keczup i doprawiamy do smaku zmielonym pieprzem kolorowym oraz bazylią .Dusimy jeszcze przez jakiś czas .Pamiętajmy o częstym mieszaniu .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 04.11.2013 09:27
bardzo lubie bigosy ,a ten jest pyszny
Wafelek2601 20.04.2012 14:07
lubię taki
bercik1 30.12.2011 20:54
Bigos- to lubię.
IlonaAlbertos 27.12.2011 13:16
Połączenie bardzo mi odpowiada.
ben-ka 08.08.2011 09:26
każdy bigos jest pyszny!:)
ElizaT 13.11.2010 10:06
z chęcią bym spróbowała :)
agnieszka214 10.11.2010 07:53
orginalne mozna spróbowac
edyta44 09.11.2010 19:31
napewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat