Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik wiejski

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 2,5 kg
kiełbasa 50 dkg
szynka 50 dkg
wołowina 30 dkg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
pieczarki 30 dkg
olej do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik wiejski

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy. Przekładamy do garnka, dodajemy kucharka zalewamy wodą i gotujemy.
Krok 1 - Bigosik wiejski foto
2
Mięso kroimy w grubszą kostkę,
Krok 2 - Bigosik wiejski foto
3
smażymy i doprawiamy kucharkiem. Dodajemy do gotującej się kapusty.
Krok 3 - Bigosik wiejski foto
4
Kiełbasę kroimy i smażymy.

Krok 4 - Bigosik wiejski foto
5
Obrane pieczarki smażymy.
Krok 5 - Bigosik wiejski foto
6
Ugotowaną wołowinę kroimy w kostkę.
Krok 6 - Bigosik wiejski foto
7
Wszystkie przygotowane składniki dajemy do kapusty razem z koncentratem. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
Krok 7 - Bigosik wiejski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hanbes 27.12.2016 07:07
O! Tego mi potrzeba na Sylwestra, na pewno musi być smaczny i już wiem czym poczęstuję towarzystwo :)
Bernadeta1 12.12.2016 21:57
pyszny bigosik
magdow 12.12.2016 21:38
smaczny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak