Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z prawdziwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

prawdziwki 400 gram
kapusta biała 1/2 główki
kiełbasa śląska 3-4 kawałaki
oliwa 3-4 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
koncentrat pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z prawdziwkami

Kroki postępowania

1
Prawdziwki dokładnie oczyszczamy i kilka razy płuczemy. Następnie kroimy w plasterki.
Krok 1 - Bigos z prawdziwkami foto
2
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka (na dno wlewamy oliwę) i dodajemy prawdziwki.
Krok 2 - Bigos z prawdziwkami foto
3
Dusimy pod przykryciem ok. 15 minut, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę i wszystko razem dalej dusimy, co jakiś czas mieszając, aż kapusta i grzybki będą miękkie.
Krok 3 - Bigos z prawdziwkami foto
4
Na koniec dodajemy przyprawy: sól, pieprz i ostrą paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. Gotowy bigos wykładamy na półmisek.
Krok 4 - Bigos z prawdziwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stan2401 16.09.2014 14:34
uwielbiammmm
pestka 16.09.2014 13:20
z pewnością jest bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak