BIGOS Z POLĘDWICZKĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    1/2 kg
  • kiełbasa zwyczajna

    1/2 kg
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1/2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • cebula biała

    2 szt
  • rosół z kury Kucharek

    2 kostki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • wino czerwone wytrawne

    do smaku
  • liść laurowy

    3 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
  • kapusta biała

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obgotowac w dwóch wodach, następnie dodac starte na tartce warzywa ( marchew, pietruszka i seler ), wrzucic ziele, liśc i gotowac do miękkości. Mięso polędwiczki pokroic w kostkę i podsmażyc na patelni, dodac pokrojoną cebulę i kiełbasę. Wszystko wrzucic do kapusty i dusic na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy do smaku, koncentrat pomidorowy, a na koniec zasmażkę i wino do smaku.
Podajemy z razowym pieczywem z masełkiem. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 30.05.2013 07:14
Bigos palce lizać :)
Cranberry 13.05.2013 10:23
uwielbiam bigos :)
Bernadeta1 20.11.2012 10:25
pyszny bigos,ja nie dodaję zasmaszki
Betka 26.07.2012 08:18
mniam;)
mirosława4 29.04.2012 18:07
pyszny bigosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat