Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 średnia główka
pieczarki 300 gram
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa 3-4 łyżki
koncentrat pomidorowy 320 gram
kiełbasa śląska 350 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pierwsze liście kapusty obieramy, a resztę szatkujemy. Na dno garnka wlewamy oliwę i przekładamy poszatkowaną kapustę.
Krok 1 - Bigos z pieczarkami foto
2
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dodajemy do kapusty. Pieczarki z kapustą dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu, do momentu, aż kapusta będzie miękka (od czasu do czasu mieszamy).
Krok 2 - Bigos z pieczarkami foto
3
Kiełbasę kroimy w kostkę i przekładamy do kapusty i pieczarek. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy: sól, pieprz oraz ostrą paprykę. Całość dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę na wolnym ogniu.
Krok 3 - Bigos z pieczarkami foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Bigos z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 12.03.2014 10:32
ale smacznie :)
fotoviderek 09.03.2014 12:15
Super danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak