Bigos z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • pieczarki

    1/2 kg
  • tłuszcz

    3 łyżki
  • mąka

    1,5 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • cebula

    1 szt
  • majeranek

  • przyprawa do zup

  • sól

  • cukier

  • pieprz

  • parówki cienkie

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zalać małą ilością wrzącej wody i gotować ok. 40 min. Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć, oprószyć mąką i lekko zarumienić. Dodać do kapusty pod koniec gotowania razem z pokrojonymi parówkami, koncentratem oraz przyprawami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 03.11.2013 08:49
pyszny bigosik
ben-ka 14.01.2013 20:22
smaczne jedzonko.
mirosława4 03.03.2012 15:38
super
IKrakowianka 23.01.2012 14:59
uwielbiam bigos
Wafelek2601 10.01.2012 00:14
pyszny
Monika193 05.01.2012 23:42
bardzo taki lubię
Tika4444 13.12.2011 13:03
super pomysł
kotlet 01.12.2011 23:27
przepysznie
Wacław 28.11.2011 11:23
smaczny bigos !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat