Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta 1 Sztuka
kiełbasa śląska 3 Sztuki
cebula 2 Sztuki
koncentrat pomidorowy 1 Łyżka
pieczarki 100 Gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 Szt
ziele angielskie 3 Szt
koperek Garść

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapuste szatkujemy i gotujemy w wodzie aż będzie miękka. Cebule i kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni. Kapuste częsciowo odcedzamy, dodoajemy kielbase, xebule, przyprawy i koncentrat oraz pokrojone pieczarki. Dusimy ze soba okolo 30 min. Po tym czasie do bogosu dodajemy koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.06.2016 16:39
Lubię taki z młodej kapusty :)
Łukasz15 24.06.2016 20:17
Bardzo dobry
Futka 23.06.2016 14:16
Pyszny bigos :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak