Bigos z młodej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 Sztuka
  • kiełbasa śląska

    3 Sztuki
  • cebula

    2 Sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    1 Łyżka
  • pieczarki

    100 Gram
  • liść laurowy

    2 Szt
  • ziele angielskie

    3 Szt
  • koperek

    Garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste szatkujemy i gotujemy w wodzie aż będzie miękka. Cebule i kiełbasę kroimy i podsmażamy na patelni. Kapuste częsciowo odcedzamy, dodoajemy kielbase, xebule, przyprawy i koncentrat oraz pokrojone pieczarki. Dusimy ze soba okolo 30 min. Po tym czasie do bogosu dodajemy koperek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 25.06.2016 16:39
Lubię taki z młodej kapusty :)
Łukasz15 24.06.2016 20:17
Bardzo dobry
Futka 23.06.2016 14:16
Pyszny bigos :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat