Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z mięsem kurczaka

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
piersi z kurczaka
marchew

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z mięsem kurczaka

Bigos z mięsem kurczaka
Składniki:
½ kg piersi z kurczaka
½ kg cebuli
½ kg marchewki
½ kg pieczarek lub słoiczek grzybów opienek
½ kg kapusty świeżej
½ kg kiełbasy
1 kostka rosołowa
1 słoik sosu meksykańskiego do spaghetti
Olej
Sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie:
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy. Cebulę kroimy w kostkę, marchew i pieczarki w paski, a kapustę szatkujemy.
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w paseczki, a kiełbasę w drobną kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej i co 10 minut kolejno wrzucamy przygotowane składniki – zaczynamy od piersi z kurczaka.
Dodajemy sos meksykański, szklankę wody, kostkę rosołową a na końcu doprawiamy przyprawami. Gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 17.11.2013 21:24
Lubię bigos, smaczny:)
Megg 17.11.2013 17:25
smaczny bigosik
idealme 17.11.2013 16:51
ale pyszności!
Marta11 17.11.2013 16:38
szybki bigos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak