Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z mięsem kurczaka
Składniki:
½ kg piersi z kurczaka
½ kg cebuli
½ kg marchewki
½ kg pieczarek lub słoiczek grzybów opienek
½ kg kapusty świeżej
½ kg kiełbasy
1 kostka rosołowa
1 słoik sosu meksykańskiego do spaghetti
Olej
Sól, pieprz, majeranek
Przygotowanie:
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy. Cebulę kroimy w kostkę, marchew i pieczarki w paski, a kapustę szatkujemy.
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w paseczki, a kiełbasę w drobną kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej i co 10 minut kolejno wrzucamy przygotowane składniki – zaczynamy od piersi z kurczaka.
Dodajemy sos meksykański, szklankę wody, kostkę rosołową a na końcu doprawiamy przyprawami. Gotujemy do miękkości.