Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z klopsikami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 średnia główka
oliwa 4 łyżki
mięso mielone 350 gram
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
ketchup łagodny 2 łyżki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z klopsikami

Kroki postępowania

1
Do mięsa mielonego dodajemy mąkę, bułkę tartą, jajko oraz przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę i przyprawę do wieprzowiny. Dokładnie mieszamy - wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy formujemy małe kulki, które smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 1 - Bigos z klopsikami foto
2
Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka (na dno wlewamy oliwę) i dusimy pod przykryciem (co jakiś czas mieszając) do momentu, aż będzie miękka.
Krok 2 - Bigos z klopsikami foto
3
Następnie dodajemy klopsiki oraz koncentrat pomidorowy, ketchup i przyprawy: sól, pieprz i ostrą paprykę. Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Krok 3 - Bigos z klopsikami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.10.2014 09:39
Takie dania lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak