Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta kiszona
1 1/2 kg -
cebula
1 sztuka -
por
1 sztuka -
grzyby leśne
1/2 kg -
przecier pomidorowy
2 szklanki -
sól
-
pieprz
-
łopatka bez kości
1 kg -
kiełbasa podwawelska
2 laski
Przepis i sposób przygotowania Bigos z kiszonej kapusty
Kroki postępowania
Mięso oczyszczamy, dokładnie myjemy, przekładamy do naczynia do zapiekania, oprószamy przyprawami, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, obkładamy wiórkami smalcu i zapiekamy około 1 1/2 godziny w piekarniku w 190 stopniach, studzimy i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do kapusty.
Komentarze (4)