Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kiszonej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa podwawelska 500 gram
olej do smażenia
koncentrat pomidorowy 200 gram
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
tymianek 1/2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
indyk 500 gram
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
kapusta kiszona 3 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kiszonej kapusty

Kapustę przepłukałam pokroiłam i włożyłam do garnka zalałam wodą tak do połowy i gotowałam około 1 godziny pod przykryciem . Mięso czyli szyjki z indyka włożyłam w kapustę podsmażyłam. kiełbasę i też dodałam . Do kapusty dodałam liść , ziele i pieprz. Całość wymieszałam i dodałam resztę przypraw. Gotować jeszcze 1 godzinę na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając Wyjęłam szyjki obrałam z mięska i i z powrotem włożyłam do garnka . W razie potrzeby przyprawić jeszcze trochę . Koncentrat dodałam na samym końcu pogotowałam 30 minut i gotowe :) Ps Majeranek dałam na samym końcu :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 26.06.2013 09:06
uwielbiam taki bigos :)
SmakolykiJoanny 26.06.2013 08:45
Szyjki obrałam po ugotowaniu by nie było kostek :)
IwonaDD 26.06.2013 08:42
jeszcze nie robiłam bigosu z mięsa indyka, lecz wygląda tak zachęcająco,że chętnie wypróbuję :)
SmakolykiJoanny 26.06.2013 08:41
Oj jest kwaśny ja tez taki lubię w dodatku ostry pycha
Habibi 26.06.2013 08:25
Mój ulubiony :) Ze słodkiej kapusty też jadam, ale jednal dla mnie klasyka jest najsmaczniejsza :) Powinien być kwaśśśśśny :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak