Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

bigos z kiełbasą

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
1 kg
przecier pomidorowy
100 gram
kiełbasa
300 gram
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
kminek
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
bazylia świeża
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z kiełbasą

Kapustę wyciskamy z nadmiaru soku żeby bigos nie był za kwaśny.
wrzucamy do garnka i zalewamy wodą.
gotujemy ok godzinę.
w między czasie kroimy kiełbaskę w kostkę i podsmażamy na patelni.
pod koniec gotowania kapusty wrzucamy kiełbasę oraz przyprawy.
z bigosu możemy zlać ewentualny nadmiar wody (jak kto lubi;)
smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 04.04.2012 21:11
smaczny
Krystyna32 16.03.2012 10:12
extra
mimi 02.03.2012 13:09
lubię
daria899 28.02.2012 23:24
pycha
Piotr24 23.02.2012 21:27
tak. Wiem że zdjęcie nie jest idealne ale to jest przede wszystkim wina złego oświetlenia i ujęcia. Bigos przepyszny, naprawdę proponuję spróbować (ja robię lekko kwaskowy).
SmacznaPyza 23.02.2012 16:30
to coś na zdjęciu to jest gotowe danie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak