Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Bigos z kabaczkaa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek
1 średni
wędzony boczek
15 dag
cebula
2 szt.
kiełbasa śląska
30 dag
przecier pomidorowy
1 słoik
przyprawy
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kabaczkaa

Kabaczka obrać i pokroić w drobną kostkę. Tak samo pokroić boczek, cebulę i kiełbasę. Boczek stopić ,przełożyć do garnka a na tym tłuszczu smażymy cebulę. Wrzucamy kabaczka, podlewamy małą ilością wody i smażymy do miękkości. Pod koiniec dodać kiełbasę i boczek. Zaprawiamy przecierem, doprawiamy papryką i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak