Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z kabaczkaa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 średni
wędzony boczek 15 dag
cebula 2 szt.
kiełbasa śląska 30 dag
przecier pomidorowy 1 słoik
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z kabaczkaa

Kabaczka obrać i pokroić w drobną kostkę. Tak samo pokroić boczek, cebulę i kiełbasę. Boczek stopić ,przełożyć do garnka a na tym tłuszczu smażymy cebulę. Wrzucamy kabaczka, podlewamy małą ilością wody i smażymy do miękkości. Pod koiniec dodać kiełbasę i boczek. Zaprawiamy przecierem, doprawiamy papryką i majerankiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak