Bigos z dużą ilością miesa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1,5 kg
  • łopatka bez kości

    0,6 kg
  • filet z kurczaka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól, pieprz

  • kminek Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • rosół z kury Kucharek

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kapustę kiszona umyć dokładnie, potem ugotować. Na patelni podsmazyć cebulę pokrojoną w kostkę, z mięsem pokrojonym w kostkę. Potem odcisnąć kapustę z wody. Dodać mięso z patelni, czosnek przeciśnięty przez praske, przyprawy, przecier pomidorowy i dusić do miekkości około 1 godz. 20 minut. Na końu posypać koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewaa 26.06.2011 17:14
super
artur7 12.04.2011 15:03
uwielbiam
ada12302 11.04.2011 22:28
musi być smaczny
banditka 09.04.2011 23:12
To prawda z tym duszeniem, podalam orientacyjny czas ale zawsze trzeba probowac i do smaku dogotowywac
Olaa 09.04.2011 22:17
ale bym zjadła
Babciagramolka 09.04.2011 17:49
I jeszcze dusić drugi raz i potem trzeci - bigos lubi czas
Bartolomeo 09.04.2011 14:43
smakowity
banditka 09.04.2011 14:36
DO PRZEPISU- Listki laurowe - sztuk 2-3

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat