Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z dużą ilością miesa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
łopatka bez kości 0,6 kg
filet z kurczaka 1 szt
cebula 1 szt
sól, pieprz
kminek Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
przecier pomidorowy 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
rosół z kury Kucharek 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z dużą ilością miesa

kapustę kiszona umyć dokładnie, potem ugotować. Na patelni podsmazyć cebulę pokrojoną w kostkę, z mięsem pokrojonym w kostkę. Potem odcisnąć kapustę z wody. Dodać mięso z patelni, czosnek przeciśnięty przez praske, przyprawy, przecier pomidorowy i dusić do miekkości około 1 godz. 20 minut. Na końu posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 26.06.2011 17:14
super
artur7 12.04.2011 15:03
uwielbiam
ada12302 11.04.2011 22:28
musi być smaczny
banditka 09.04.2011 23:12
To prawda z tym duszeniem, podalam orientacyjny czas ale zawsze trzeba probowac i do smaku dogotowywac
Olaa 09.04.2011 22:17
ale bym zjadła
Babciagramolka 09.04.2011 17:49
I jeszcze dusić drugi raz i potem trzeci - bigos lubi czas
Bartolomeo 09.04.2011 14:43
smakowity
banditka 09.04.2011 14:36
DO PRZEPISU- Listki laurowe - sztuk 2-3

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak