Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 6-7 niewielkich sztuk
kiełbasa zwyczajna 3 sztuki
passata pomidorowa 1 butelka
cebula 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
koper świeży 1/2 pęczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii

Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na rozgrzanym tłuszczu.Kiełbasę kroimy w nie dużą kostkę,wrzucamy do cebuli.Doprawiamy solą i ostrą papryką.Smażymy aż kiełbasa się zarumieni.Mieszamy od czasu do czasu, żeby się nie przypaliła.W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody.Cukinię obieramy, jeśli jest młoda to zostawiamy skórkę.Kroimy w kostkę.Dodajemy do kiełbasy i smażymy pod przykryciem aż się rozpadnie.Wlewamy passatę i redukujemy sos już bez pokrywki.Doprawiamy,dodajemy posiekany koperek.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 14.09.2016 10:56
No proszę i znalazła się moja miseczka :))) Super bigos :)
Anna169Hosz 17.08.2016 20:13
Lubię leczo!
Renata9 17.08.2016 19:34
Fajny obiadek :-)
ilka01 17.08.2016 13:08
dobry obiadek
AZgotuj 17.08.2016 11:59
marzą mi się placki ziemniaczane z nim :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak