Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukinii

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 4 szt
marchewka 4 szt
cebula 2 szt
kiełbasa 70 dag
koncentrat pomidorowy 6-7 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukinii

Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewkę obrać i również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cukinię i marchewkę przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, dodać koncentrat pomidorowy i dusić pod przykryciem do miękkości.
Cebulę obrać i posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę. Razem podsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 02.07.2016 11:41
bardzo lubię,własnie się przymierzam do zrobienia
Futka 01.07.2016 15:07
Pyszny bigosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak