Bigos z cukini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt
  • kiełbasa zwyczajna

    30 dag
  • pomidor

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • kostka warzywna

    1 szt
  • woda

    1,5 l
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukinia

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie obrać, wydrążyć środek i pokroić w kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pokrojone warzywa wrzucić do garnka z wodą i gotować. Kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć i dodać do gotujacych warzyw, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku kostką i przyprawami. Wszystko gotować ok. 30 min. Zaprawić maką i śmietaną. Podawać z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 03.07.2012 06:37
fajne
IKrakowianka 21.06.2012 21:39
bardzo podoba mi się ten pomysł
Cukiereczek13 06.06.2012 21:47
świetny pomysł na bigos :) chętnie wypróbuje ;)
olkaaa 12.05.2012 11:54
jeszcze nie jadłam
Adamorek 03.03.2012 22:00
ładny kolorek
Ada-Gaba 21.02.2012 19:03
ciekawy przepis do wypróbowania
artur7 29.01.2012 20:38
smaczne
ankaryba 19.10.2011 23:12
pycha
Rybciia 19.10.2011 22:47
super
iga2 08.09.2011 20:54
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat