Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z cukini

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 2/3 szt
cebula 1 szt
pomidor 2/3 szt
sól do smaku d/s
sól i pieprz d/s
Liść laurowy suszony Prymat 3/4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 6 szt
przecier pomidorowy 100 g
woda 1/4 szkl
parówki 6 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z cukini

Cebulę obrać i pokroić w kostkę olej rozgrzać w brytwance i wsypać cebulkę podsmażyć. Obrać i pokroić cukinię i wrzucić do brytwanki. Parówki obrać ze skóry i pokroić według uznania i również wrzucić do naczynia. Pomidory obrać i przekroić na 4 części i wrzucamy do naczynia dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Dusimy pod przykryciem około 30 min aż cukinia nam zmięknie.
Życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak