BIGOS Z CEBULI

BIGOS Z CEBULI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    kg 1
  • parówki

    4
  • olej

    6 ŁYZ EK
  • tłuszcz do smażenia

    2 łyżki
  • ziela angielskie Prymat

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania BIGOS Z CEBULI

Cebulę w krążki i wkładamy na patelnie z rozgrzanym olejem, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Podlewamy niewielką ilością wody.
Dusimy na małym ogniu.
Mieszamy aby cebula się nie przypaliła.
Parówki kroimy w dość grubą kostkę i dodajemy na patelnie, Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy. Doprawiamy sola i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Magda60 22.11.2011 21:10
dobre
Barbara55 06.10.2011 16:20
może być
szajba2 04.10.2011 16:14
o jej i to tak można
kielcok1 16.08.2011 14:58
może być
kriso 01.05.2011 09:28
robię podobny
rakow2
rakow2 21.03.2011 15:23
podoba mi się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat