Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos wg Gosi z kalafiorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
kalafior 1/2 mniejszego
cukinia 1 mniejsza
kiełbasa 400 gram
ketchup łagodny 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos wg Gosi z kalafiorem

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka (na dno wlewamy oliwę).
Krok 1 - Bigos wg Gosi z kalafiorem foto
2
Kalafior płuczemy, dzielimy na małe różyczki i dodajemy do kapusty.
Krok 2 - Bigos wg Gosi z kalafiorem foto
3
Cukinię obieramy, trzemy na tarce o dużych oczkach i także dodajemy do kapusty.
Krok 3 - Bigos wg Gosi z kalafiorem foto
4
Kiełbasę kroimy w plasterki i przekładamy do warzyw. Wszystko razem dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu (co jakiś czas mieszamy).
Krok 4 - Bigos wg Gosi z kalafiorem foto
5
Gdy warzywa zaczną robić się miękkie dodajemy ketchup, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy: sól, pieprz i ostrą paprykę. Wszystko razem dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem jeszcze ok. 15 minut.

Krok 5 - Bigos wg Gosi z kalafiorem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.07.2014 07:26
Fajne połączenie, ciekaw jestem smaku :)
Christopher 27.07.2014 21:36
Ciekawa wersja bigosu.
Mira85 27.07.2014 20:37
pyszny bigosik
Konczi 27.07.2014 19:46
ciekawe połączanie, apetycznie wygląda :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak