bigos warzywny z kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    ½ główki
  • cebula

    2 szt.
  • pomidor

    2 szt.
  • marchew

    2 szt.
  • papryka

    1 szt.
  • kabaczek

    1 szt.
  • smalec

    2 łyżki
  • kiełbasa

    50 dag
  • sól

  • pieprz

  • zioła

  • papryka mielona

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • bulion

    1 szklanka
  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, wypłukać, posiekać, lekko podsmażyć na smalcu, dodać warzywa starte na tarce o dużych oczkach. Wszystko posolić, podlać bulionem. Dusić na niewielkim ogniu bez przykrycia. Kiełbasę pokroić w plasterki, dodać do bigosu, wymieszać, trzymać jeszcze ok. 20 minut na ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 18.05.2011 08:14
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat