Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos urozmaicony

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty 3 główki
woda
ziela angielskiego kilka sztuk
Liść laurowy suszony Prymat kilka sztuk
śliwek suszonych 1 opakowanie
wina czerwonego 1/2 lampki
grzybów suszonych 1 opakowanie
pieprzu mielonego Prymat do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
karkówki 1/2 kg
oliwy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos urozmaicony

Kapustę poszatkować, przełożyć do wysokiego garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy. Wstawić na gaz i gotować tak przez 3 godziny na malutkim ogniu, co jakiś czas mieszając.
Pokroić karkówkę w kostkę, Podsmażyć na oliwie. Wrzucić do garnka z gotującym się bigosem. Dodać do tego śliwki i grzyby, wlać wino, doprawić pieprzem i wegetą i dalej gotować na małym ogniu co jakiś czas doglądając.
Bigos im dłużej gotowany tym smaczniejszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

everything 11.02.2012 14:25
pyszności ;-0
matriasik 07.09.2011 00:18
Uwielbiam takie urozmaicenia ;)
romanrafal
romanrafal 12.08.2011 18:06
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak