Bigos urozmaicony

Bigos urozmaicony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusty

    3 główki
  • woda

  • ziela angielskiego

    kilka sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    kilka sztuk
  • śliwek suszonych

    1 opakowanie
  • wina czerwonego

    1/2 lampki
  • grzybów suszonych

    1 opakowanie
  • pieprzu mielonego Prymat

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • karkówki

    1/2 kg
  • oliwy

    do smażenia
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bigos urozmaicony

Kapustę poszatkować, przełożyć do wysokiego garnka, zalać wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy. Wstawić na gaz i gotować tak przez 3 godziny na malutkim ogniu, co jakiś czas mieszając.
Pokroić karkówkę w kostkę, Podsmażyć na oliwie. Wrzucić do garnka z gotującym się bigosem. Dodać do tego śliwki i grzyby, wlać wino, doprawić pieprzem i wegetą i dalej gotować na małym ogniu co jakiś czas doglądając.
Bigos im dłużej gotowany tym smaczniejszy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

everything 11.02.2012 14:25
pyszności ;-0
matriasik 07.09.2011 00:18
Uwielbiam takie urozmaicenia ;)
romanrafal
romanrafal 12.08.2011 18:06
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat