Bigos Teściowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    300 g
  • kapusta kiszona

    500 g
  • mięso wieprzowe bez kości

    200 g
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

  • koncentrat pomidorowy

    100 g
  • grzyby suszone

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę białą szatkujemy, kiszoną odciskamy z soku wrzucamy do garnka i gotujemy. Dodajemy mięso wieprzowe pokrojone w niewielkie kawałeczki, sól, pieprz, koncentrat, grzyby suszone i gotujemy do momentu, gdy kapusta będzie miękka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna/Dzastus 23.09.2012 17:50
Szczerze lubię bigos, ale doprawic wole po swojemu, nie z tych gotowych mieszanek.
Wacław 26.08.2012 12:06
teściowa smacznie gotuje
Katarzyna/kate1980 15.07.2012 23:01
uwielbiam bigos
zuzanna_z 29.12.2011 11:19
smaczne
Emiliozo 07.11.2011 18:16
smaczny
kasienka23 31.10.2011 10:15
pycha
edyta44 09.10.2011 11:24
pycha
Mati13 05.09.2011 08:57
bardzo dobry
Seba 01.06.2011 21:11
pycha
Iwona51 17.04.2011 21:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat