Bigos śląski

Bigos śląski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    50dag
  • tłuszcz

    2łyżki
  • kminek

    łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    1łyżka
  • mąka

    1łyżka
  • cebula

    1
  • czosnek

    2ząbki
  • kapusta kiszona

    50dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mieso natrzec solą i czosnkiem .Pokroić w kostkę włożyć do rondla .Dodać posiekaną cebulę,tłuszcz i szklanke wody .Dusić pod przykryciem około 10min.Dodać kminek.Dusić aż mięso będzie miękkie ,dodać przecier i rozmieszaną w niewielkiej ilości wody mąkę.Całość wymieszać z ugotowaną i odcedzoną kapustą.Chwile podusic razem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat