bigos po cygańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • cebula

    8 szt
  • pieczarki

    1 kg
  • papryka czerwona

    6 szt
  • ogórki konserwowe

    8 szt
  • kostki rosołowe

    2 szt
  • sos boloński

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w talarki i podsmażamy razem z pieczarkami pokrojonymi na mniejsze kawałki.Z mięsa mielonego smażymy malutkie kotleciki.Ogórki i paprykę kroimy na mnieksze kawałki.Wszystkie składniki wkładamy do garnka zalewamy sosem i kostkami rosołowymi rozpuszczonymi w pół litrze wody i chwilę dusimy i doprawiamy do smaku solą ,pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat