Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
pieczarki 1 kg
smalec 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw
olej 4 łyżki
woda 4 łyżki
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Pokrojoną kapustę kiszoną zalewamy wodą, dodajemy smalec, cukier i doprowadzamy do wrzenia. Jak zacznie się gotować odkrywamy i gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Bigos pieczarkowy foto
2
W tym czasie obieramy pieczarki dodajemy oliwę, wodę i dusimy ok. 15 minut.
Krok 2 - Bigos pieczarkowy foto
3
Pieczarki łączymy z ugotowaną kapustą doprawiamy kucharkiem i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Bigos pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.03.2014 15:59
podoba mi sie taki bigos !
barbara11561 30.01.2014 10:25
lubię bigos z pieczarkami:)
romanrafal
romanrafal 20.01.2014 17:10
smaczny bigos
Katarzyna/kate1980 11.01.2014 22:05
pomysłowy. zawsze dodaję leśne grzyby
olkaaa 09.01.2014 08:20
bardzo ciekawy
irenka 07.01.2014 21:32
pyszny bigos
Poison1988 07.01.2014 18:50
świetny pomysł :) następnym razem przetestuję przepis bo tradycyjny bigos już mi się nieco znudził :)
gosia56 06.01.2014 20:25
na pewno pyszny bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak