bigos oszczędny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    3 kg
  • żeberka wędzone

    70 dkg
  • kiełbasa podwawelska

    1 kg
  • mięso resztki

    0,5 kg
  • sól

  • pieprz

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • przecier pomidorowy

    1 słoik
  • dżem malinowy

    1 słoiczek
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - bigos oszczędny foto
kapustę płuczemy 3 razy i gotujemy z żeberkami w szybkowarze około 45 minut od chwili zagotowania, dodajemy sól
Krok 2 - bigos oszczędny foto
kiełbasę kroimy na pół krążki i przesmażamy na patelni, dodajemy do ugotowanej kapusty
Krok 3 - bigos oszczędny foto
resztki mięsa od obiadu kroimy w kostkę, żeberka z kapusty obieramy i mięso wrzucamy do kapusty, cały czas gotując na wolnym ogniu
Krok 4 - bigos oszczędny foto
dodajemy przecier pomidorowy doprawiamy do smaku sola, pieprzem, przyprawą do bigosu i gałką, mieszamy na końcu dodajemy dzem. Całość dusimy około 1 godziny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 27.05.2012 11:54
fajny
kuklik 04.05.2012 15:55
dżemu jeszcze nie dawałam
Elżbieta17 15.02.2012 13:11
ciekawy pomysł z tym dżemem...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat