Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos lwowski

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
ziemniaki 2 kg
fasola Jaś 1/2 szklanki
kurczak 1/2 kg/wędzony
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos lwowski

Wykonanie:
Fasolę namoczyć, następnie gotować w tej samej wodzie. W połowie gotowania dodać pokrojone ziemniaki i posiekaną kapustę. Dodać około 3 litry wody, posolić, włożyć kurczaka i ugotować bigos do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 25.10.2015 10:27
smaczne smaki w tym daniu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak