Bigos jarski z białej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 główki
  • marchewka

    1 sztuka
  • cukinia

    2 sztuki
  • przecier pomidorowy

    1/2 opakowanie
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, cukinie obieramy i kroimy w kostkę.Na rozgrzany olej wrzucamy marchewkę i kapustę mieszamy kiedy zmiękną dodajemy cukinie i podlewamy odrobiną wody dodajemy przecier i przyprawę do bigosu. Gotujemy .
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat