Bigos hultajski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 kg
  • rosół warzywny

    1/2 litra
  • szynka wędzona

    50 dag
  • szynka wiejska

    20 dag
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    1 opakowanie
  • wino czerwone wytrawne

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wypłukaną kapustę gotujemy zalewając pól litry wody.Szynki kroimy w kostkę.Dodajemy do bigosu i dolewamy wino.Gotujemy do miękkości.Doprawiamy do smaku przyprawą.Ewentualnie można zagęścić zasmażką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 03.09.2011 18:13
super
iknkirke 10.06.2011 11:20
fajne danie
Goya 31.01.2011 17:19
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat