Bigos hultajski

Bigos hultajski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kwaszona

    1kg
  • rosół wołowy

    2szkl
  • mięso wołowe

    3\\4kg
  • mąka

    1łyżka
  • cebula

    1
  • smalec

    3łyzki
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

    garstka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bigos hultajski

Kapustę zalać rosołem,dodać smalec ,posolić ,popieprzyć i dusić około 1 i pół godz .Mięso z rosołu pokroic w kostkę ,zmieszać z kapustą .Mąkę zrumienić na patelni na łyżce masła ,rozetrzeć ,dodać odrobinę wywaru ,wymieszać i wlać do kapusty.Pod koniec gotowania dodać majeranek wymieszać i chwilę razem poddusić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat