Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos grzybowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
grzyby leśne 1 kg
kiełbasa 1 kg
sól i pieprz 1 do smaku
przyprawa uniwersalna 1 do smaku
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
olej 1 do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos grzybowy

Kroki postępowania

1
Kapustę drobno szatkujemy, następnie obgotowujemy w osolonej wodzie.
Krok 1 - Bigos grzybowy foto
2
Cebulkę drobno siekamy i na oleju podsmażamy.
Krok 2 - Bigos grzybowy foto
3
Kiełbaskę kroimy w kosteczkę i dajemy do cebulki. Podsmażamy.
Krok 3 - Bigos grzybowy foto
4
Grzyby siekamy, obgotowujemy w osolonej wodzie i dajemy do kapusty.
Krok 4 - Bigos grzybowy foto
5
Dajemy do kapusty podsmażoną cebulkę z kiełbasą. Dajemy również koncentrat pomidorowy. Gotujemy. Doprawiamy przyprawami.
Krok 5 - Bigos grzybowy foto
6
Gotowy bigos zajadamy z pieczywem.
Krok 6 - Bigos grzybowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.04.2015 08:51
Lubię taki bardzo
IZABELA29 29.04.2015 08:46
bardzo smaczny
Wafelek2601 29.04.2015 07:23
Pyszny jest bigos z grzybkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak